24. jun 2023 12:33

Zaharova: Neprijatelj čeka građanski sukob; Medvedev: Nećemo dozvoliti raskol i izdaju; Kosačov: Pobuna će biti ugašena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zaharova: Neprijatelj čeka građanski sukob; Medvedev: Nećemo dozvoliti raskol i izdaju; Kosačov: Pobuna će biti ugašena

Foto: AP Photo/

MOSKVA - Sada je najvažnije da se ujedinimo, napisala je zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom nalogu na Telegram kanalu.

"Imamo jednog glavnokomandujućeg. Ne dva, ne tri. Jednog. I pozvao je sve na ujedinjenje. I to je sada najvažnije", napisala je ona, prenosi RIA.

Prema njenim rečima, "neprijatelj samo čeka građanski sukob" u Rusiji i poručila da je "veliko iskušenje da se svoje mišljenje stavi iznad interesa zemlje i naroda".

Medvedev: Nećemo dozvoliti raskol i izdaju

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da moskovske vlasti neće dozvoliti raskol i izdaju i da će svako ko to pokuša biti poražen.

Medvedev je objavio na svom Telegram kanalu da je izdaja put do najveće tragedije, univerzalne katastrofe koju vlasti neće dozvoliti, prenosi RIA.

"Raskol i izdaja su put do najveće tragedije, univerzalne katastrofe. Nećemo to dozvoliti. Neprijatelj će biti poražen! Pobeda će biti naša!" napisao je Medvedev.

Kosačov: Nema sumnje da će oružana pobuna biti ugušena

Nema sumnje da će oružana pobuna biti ugušena, izjavio je danas Konstantin Kosačov, potpredsednik gornjeg doma ruskog parlamenta, Saveta Federacije.

"Postupci pobunjenika su izdaja nacionalnih razmera i karaktera. Sada svako ko je oklevao ima samo jedan izbor - sa narodom Rusije ili protiv njega. Nema sumnje da će pobuna biti slomljena. Nema sumnje da će Rusija pobediti. Snažno podržavam predsednika Putina", napisao je on na svom telegram kanalu, prenosi RIA novosti.

Senatorka Ruske Federacije Natalija Kosihina je takođe izrazila uverenje u pouzdanost i potencijal vojske i specijalnih struktura, koje će, po njenom mišljenju, sigurno uvesti red u Rostovsku oblast . "Ne sumnjam da će političko i vojno rukovodstvo naše zemlje preduzeti sve mere za uspostavljanje reda u Rostovu na Donu. Sada, kada je u toku specijalna vojna operacija, potrebno je da se ujedinimo kako bismo ostvarili sve postavljene zadatke. A oni koji su zbog trenutnih interesa odlučili da se sukobe sa zvaničnim Ministarstvom odbrane trebalo bi da se suoče sa zasluženom kaznom po zakonu", rekla je Kosihina.