28. jun 2024 19:08

Ministarka pravde Maja Popović obišla Vaspitno-popravni dom u Kruševcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka pravde Maja Popović obišla Vaspitno-popravni dom u Kruševcu

Foto: TANJUG/Ministarstvo pravde/ Zoran Nikolić

KRUŠEVAC  - Ministarka pravde Maja Popović obišla je danas u Kruševcu, gde je održana centralna svečanost obeležavanja nacionalnog praznika Vidovdana i 635. godišnjice Boja na Kosovu, Vaspitno-popravni dom, gde je sa upravom razgovarala o uslovima rada zaposlenih i smeštajnim i ostalim potrebama štićenika.

Popović je istakla da Ministarstvo pravde ostaje trajno posvećeno unapređenju uslova boravka štićenika ovog doma, u nameri da se u ovoj oblasti primenjuju najviši evropski standardi.

Tokom posete Kruševcu, ministarka Popović sastala se i sa predstavnicima pravosudnih organa, koji su je upoznali sa uslovima rada zaposlenih u pravosuđu, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Planirana izgradnja nove palate pravde u Kruševcu, kao i slični razvojni projekti Ministarstva pravde i Vlade Republike Srbije, doprineće povećanju prostornih kapaciteta i tehničke opremljenosti objekata, izjavila je Popović.

Stvaranje što boljih uslova za efikasno funkcionisanje pravosuđa olakšaće građanima pristup pravdi, zaključila je ministarka.