4. januar 2023 16:30

Boks: Jelena Janićijević i Sara Vajdman najavile beskompromisnu borbu na Zlatiboru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Boks: Jelena Janićijević i Sara Vajdman najavile beskompromisnu borbu na Zlatiboru

Foto: Bokserski savez Srbije

ZLATIBOR - Srpska bokserka Jelena Janićijević i Nemica Sara Vajdman najavile su danas beskompromisnu borbu u meču za novog ženskog šampiona Evrope u poluvelter kategoriji do 63 kilograma, saopštio je BSS.

Na Zlatiboru je danas održano zvanično merenje uoči mečeva boksera i bokserki u okviru "Zlatiborske boks večeri".

Glavni meč večeri za novog ženskog šampiona Evrope u poluvelter kategoriji do 63 kilograma biće borba između Jelene Janićijević i Sare Vajdman,

Jelena Janićijević je boksovala sedam profi susreta, aktuelna je šampionka Starog kontinenta (EBU evropska titula) i trenutno je četvrta na svetu.

"U prvom profi boks meču pred domaćom publikom Jelenu očekuju sudar sa Sarom Vajdman, a šampionski pojas doneće i ulazak na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta u profi boksu Irkinje Keti Tejlor", navodi se u saopštenju Bokserskog saveza Srbije.

Ovaj meč biće održan sutra od 18 sati u hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor.

U uvodnim borbama "Zlatiborske boks večeri" učestvovaće finalisti Zlatne rukavice 2022, ali ovaj put u profesionalnom boksu.

U poluvelter kategoriji boriće se Kubanac Antonio Biset i Srbin Igor Rogić. U lakoteškoj kategoriji sastaće se srpski bokseri Aleksa Marković i Josif Bijelić, a u polusrednjoj Nenad Jovanović i Vladimir Gubaš. Takođe u polusrednjoj kategoriji, ali u ženskoj kategoriji boriće se Nikolina Gajić i Aleksandra Rapajić.

"Zlatiborsko boks veče" organizuju Balkan Boksing, BSS uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva sporta.