16. februar 2023 13:25

Blažo Marković: Karabin može legalno posedovati svako za koga je procenjeno da može da bude lovac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Blažo Marković: Karabin može legalno posedovati svako za koga je procenjeno da može da bude lovac

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik Sindikata policije i policijskih starešina Blažo Marković izjavio je danas da karabin može legalno posedovati svako za koga je procenjeno da može da bude lovac.

Marković je za Tanjug rekao da posle potvrda da je osoba psiho-fizički zdrava, samo lovačko društvo, a na kraju policija, odlučuje da li može da bude lovac i dodaje da su to osobe koje nisu prekršajno kažnjavane ili krivično odgovorne.

 

"Ako je MUP izdao saopštenje to znači da su operativni poslovi rađeni pre. Mi možemo samo da pretpostavljamo šta je on želeo da uradi, ali ako pripada ultradesničarskoj organizaciji, on nije došao samo da viče već je došao da likvidira nekog, u ovom slučaju je imao cilj da ubije ili predsednika ili rani policajca. Čak i pored karabina i optičkog nišana koji je imao, imao je takođe i specijalnu municiju koja probija pancir. S obzirom da pripada ultradesničarskoj organizaciji, on i svi članovi su bili praćeni od strane i BIA-e i policije", navodi on i napominje da vojno bezbednosne službe takođe usko sarađuju sa policijom i Bezbednosno informativnom agencijom.

 

Kako je istakao Srbija je, kada se radi o održavanju skupova, najdemokratskije društvo i dodaje da skup ispred Predsedništva nije mogao da se zabrani jer ne postoji zabrana skupa sem pod nekim određenim uslovima.