9. mart 2023 16:43

Opština Savski venac i AMSS podelili 144 auto sedišta za decu do tri godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Opština Savski venac i AMSS podelili 144 auto sedišta za decu do tri godine

Foto: Shutterstock.com/Hrytsiv Oleksandr, ilustracija

BEOGRAD - Gradska opština Savski venac i Auto-moto savez Srbije (AMSS) podelili su danas 144 auto sedišta roditeljima dece do tri godine koja žive na teritoriji te opštine, kao i godišnji AMSS Super članski paket, za pomoć na putu u Srbiji i Evropi.

Sedišta su roditeljima uručili predsednik GO Savski venac Miloš Vidović i direktor sektora komercijalnih poslova AMSS-a Nebojša Mandić.

Vidović je tom prilikom rekao za Tanjug da je bezbednost dece i bezbrižnost roditelja glavni cilj akcije.

"Sa ponosom mogu da kažem da sam jako zadovoljan jer je zaključno sa ovogodišnjom akcijom Opština Savski venac omogućila sigurniju vožnju za skoro 400 deteta sa teritorije Opštine Savski venac. Opština Savski venac se podmlađuje, sve više ljudi prati rad i aktivnost naše opštine što je pokazatelj da ove godine imamo blizu 150 prijava za dečija auto sedišta", istakao je Vidović.

Kako je rekao, u fokusu Opštine Savski venac i Grada Beograda je briga o najmlađima. 

"Veliki je broj izgrađenih i obnovljenih dečjih igrališta i sportskih terena, besplatnih programa za naše najmlađe koji se tiču sporta igre, rekreacije, edukacije, a trenutno su u toku i besplatni kursevi stranih jezika za naše najmlađe osnovce", naveo je Vidović i izrazio zahvalnost  AMSS koji već treću godinu za redom daju podršku realizaciji ovog projekta. 

Direktor sektora komercijalnih poslova AMSS-a Nebojša Mandić, je pohvalio inicijativu opštine istakavši važnost poštovanja saobraćajnih propisa, posebno kada je reč o najmlađim učesnicima u saobraćaju.

"I ove godine AMSS učestvuje u tradicionalnoj akciji podele besplatnih sedišta za naše najmlađe sugrađane, sa opštinom Savski venac. I ovo već prerasta u jednu tradicionalnu manifestaciju kojoj mi vrlo rado dajemo doprinos" rekao je Mandić i dodao da se AMSS bavi između ostalog i podizanjem svesti o bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. 

Naveo je da AMSS u ovoj akciji dodeljuje godišnji AMSS Super članski paket, za pomoć na putu u Srbiji i Evropi, koji kako je rekao, "takođe imaj za cilj da podignu svest o bezbednosti i samih vozača koji prevoze naše najmlađe". 

"I ja se iskreno nadam da ću u budućnosti kroz ovakve i slične akcije ovoga tipa nastaviti da unapređujemo bezbednost u saobraćaju i bezbednost naše dece. Zahvalio bih se ovom prilikom Opštini Savski venac. Želim da i ova akcija se nastavi jednako uspešno kao i narednih godina", zaključio je Mandić.