6. januar 2024 10:39

Kitanović: Srbija je naša kuća, deca oduševljena što su ovde

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kitanović: Srbija je naša kuća, deca oduševljena što su ovde

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik kulturno-umetničkog društva "Srpski vez" iz Kumanova Dalibor Kitanović izjavio je danas da su deca srpske nacionalnosti iz Severne Makedonije, koja borave u poseti Srbiji za božićne praznike, oduševljena što su ovde.

Kitanović je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i državi Srbiji na tome što su ih pozvali i omogućili boravak u zemlji koja je, kako kaže, i njihova kuća.

"Srbija je naša kuća, uvek se radujemo kad dođemo ovde. Mnogo sam srećan zato što jedan deo dece prvi put dolaz u Beograd. Oni su oduševljeni i baš srećni što su ovde, što borave ovde", rekao je Kitanović za Tanjug.

Kako je naveo, na putu za Beograd, posetili su Ćele kulu u Nišu, da deca vide kako su se naši preci borili za slobodu.

U Beogradu su obišli Hram Svetog Save, stadion Rajko Mitić, Muzej iluzija, Knez Mihajlovu ulicu, Kalemegdan i Narodnu skupštinu, gde ih je primio predsednik skupštine Vladimir Orlić.

"Najjači utisak deci jeste boravak u 'Zimskoj bajci', u Beogradu na vodi. Deca su imala priliku sinoć tri-četiri sata da borave tamo i u Galeriji. Oni su oduševljeni, slikali su se. Sad ne znam kako ćemo da ih vratimo u Severnu Makedoniju", rekao je Kitanović.